dieleythe-banner-vergroot

Recreatieroeien

Bij het recreatie- en toerroeien is naast de sportieve prestatie ook het sociale aspect belangrijk. Door aan georganiseerde tochten mee te doen, kom je gemakkelijk in contact met andere leden van de vereniging.

Bij het recreatie- en toerroeien is naast de sportieve prestatie ook het sociale aspect belangrijk. Door aan georganiseerde tochten mee te doen, kom je gemakkelijk in contact met andere leden van de vereniging.
Tochten beperken zich niet tot onze eigen omgeving. Ook de KNRB en andere roeiverenigingen in binnen- en buitenland organiseren tochten. Kijk hiervoor ook eens op het toerplatform. Anderen komen, soms met ons, bij ons roeien. Ploegen uit de omgeving maar ook uit Middelburg, Haarlem, Kopenhagen en Düsseldorf.

merijnsoeters-1921-1024x409

Een aantal jaarlijks terugkerende tochten bij Die Leythe zijn o.a. de Openingstocht, de Nieuwe Ledentocht, de Pinkstertocht en de Oliebollentocht.

Voor recreatieroeiers die graag uitgedaagd willen worden, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan roeimarathons. Dit zijn roeiwedstrijden in C-materiaal, die vaak door mooie natuurgebieden gaan, zoals de Groene Hart Marathon, de weerribben Marathon of de Hart van Holland Marathon. Deze roeimarathons kunnen meestal zowel in wedstrijdvorm als recreatief worden geroeid. Ook hiervoor kan je terecht op het toerplatform.

Aanmelden kan via eitaercer.[antispam].@dieleythe.nl en bij voldoende deelnemers ondersteunt de recreatiecommissie de faciliteiten.

Naast deze activiteit leent deze commissie wherry's uit aan gastroeiers van andere verenigingen zodat deze tochten kunnen maken. De locatie van Die Leythe ligt bijzonder gunstig als begin- en eindpunt voor tochten. In de directe omgeving kun je kiezen uit verschillende routes door de stad Leiden, over de meren (Kagerplassen, Braassemermeer) of door het prachtige polderlandschap van de Bollenstreek of het Groene Hart.

img-9263-row4rights-donau-tocht-2011

Midweekroeien

Binnen de commissie bestaat de werkgroep Midweekroeien. Regelmatig wordt vanaf Die leythe een roeitocht in de omgeving georganseerd. Daarnaast organiseert deze werkgroep op wisselende doordeweekse dagen een aantal roeitochten door het gehele land, vaak in de vorm van een uitwisseling met andere verenigingen. Een leuke manier om nieuw roeiwater te ontdekken en de banden met andere verenigingen te versterken.

Het programma van het midweekroeien is opgenomen in het programma van de recreatiecommissie.

merijnsoeters-1854-1024x409

KNRB toertochtenprogramma

De toercommissie van de KNRB organiseert jaarlijks meerdaagse tochten voor haar leden in het buitenland, bijvoorbeeld in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Ook is het mogelijk gebruik te maken van het Botenwagenproject van de KNRB: op een aantal plekken in het buitenland staat een botenwagen met 2 wherry’s ter beschikking van de leden van de KNRB. Via de website van de KNRB kunnen leden deze reserveren.
Alle informatie hierover op het toerplatform.

merijnsoeters-1855-1024x409