dieleythe-banner-vergroot

Gastroeiers

merijnsoeters-4130-1024x409

foto: Merijn Soeters

Leden van andere roeiverenigingen kunnen tegen een kleine vergoeding een wherry lenen om een tocht in of rond Leiden te maken. Zij kunnen een aanvraag sturen naar eitaercer.[antispam].@dieleythe.nl.

Per aanvraag bekijken we of er op de betreffende dag boten beschikbaar zijn en nemen we contact met je op. Een lid van de recreatiecommissie ontvangt de gastroeiers bij vertrek en aankomst en begeleidt hen bij het uit- en inbrengen van de boten. Er wordt gezorgd dat alle benodigde materiaal – zoals veiligheidsmiddelen – in de boten aanwezig is.

We hebben verschillende kaarten en beschrijvingen van diverse routes - met tips voor een hapje of een drankje onderweg! - in en om Leiden: je kunt bij ons alle kanten uit!

Gastentocht

Eenmaal per jaar wordt de zogenaamde Glippertocht voor gastroeiers georganiseerd.
De tocht wordt ook aangemeld op het toerplatform van van de KNRB. Elk jaar is de tocht snel volgeboekt. Er doen leden van vele verenigingen mee, wat leuke nieuwe contacten kan opleveren. Ontvangst met koffie en gebak, en afhankelijk van de weersomstandigheden wordt een route aangeraden naar de Kaag en omstreken. Bij terugkomst worden alle gasten ontvangen met een drankje en kan men op het ‘terras’ nagenieten van deze prachtige roeitocht en het mooie uitzicht. Dit jaar wordt de tocht gevaren op woensdag 10 mei.

Het lenen van een wherry is aan voorwaarden gebonden. Elke deelnemer dient een Bruikleenovereenkomst in te vullen en te ondertekenen. Ook wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Midweekcommissie via keewdim.[antispam].@dieleythe.nl

Als Introducé(e)

Als lid van Die Leythe mag je ook vrienden of familie introduceren. Voorwaarde is natuurlijk dat zij kunnen roeien! De leden dragen verantwoordelijkheid voor (het gedrag van) hun introducees en het materiaal. Het lid schrijft een boot af en mag deze 'aanvullen' met gasten. Schrijf de namen in het introduceeboek bij de afschrijfschermen. Iemand mag maximaal 3x per jaar geintroduceerd worden.

Wil je 'om een bijzondere reden' een boot al langer dan de gebruikelijke 60uur tevoren afschrijven, bijvoorbeeld omdat je wilt trainen voor een wedstrijd: leden van Die Leythe kunnen boten reserveren door dit formulier in te vullen (eerst inloggen). De commissaris Recreatieroeien bepaalt of de toestemming voor het gebruik van de boten op die dag gegeven kan worden; de aanvrager ontvangt hierover bericht per e-mail.