dieleythe-banner-vergroot

Gastroeiers

MerijnSoeters-4130

Leden van andere roeiverenigingen kunnen een wherry’s leen om een tocht in of rond Leiden te maken. Zij kunnen een aanvraag sturen naar eitaercer.[antispam].@dieleythe.nl.

Per aanvraag wordt bekeken of er op de betreffende dag boten beschikbaar zijn en wordt via e-mail contact opgenomen. Een lid van de recreatiecommissie ontvangt de gastroeiers bij vertrek en aankomst en begeleidt hen bij het uit- en inbrengen van de boten. Er wordt gezorgd dat alle benodigde materiaal – zoals veiligheidsmiddelen – in de boten aanwezig is.

Kaarten en beschrijvingen van diverse routes in de omgeving van Leiden en door de binnenstad zijn aanwezig.

Leden van Die Leythe kunnen boten reserveren via de de website (aanvragen extra permissie); de commissaris Recreatieroeien bepaalt of de toestemming voor het gebruik van de boten op die dag gegeven kan worden; de aanvrager ontvangt hierover bericht per e-mail.

Gastentocht

Eenmaal per jaar wordt de zogenaamde Gastentocht georganiseerd.
De tocht wordt ook aangemeld op het toerplatform van van de KNRB. elk jaar is de tocht snel volgeboekt. Er doen leden van vele verenigingen mee, wat leuke nieuwe contacten kan opleveren. Men wordt ontvangen met koffie en gebak, en afhankelijk van de weersomstandigheden wordt een route aangeraden naar de Kaag en omstreken. Bij terugkomst worden alle gasten ontvangen met een drankje en kan men op het ‘terras’ nagenieten van deze prachtige roeitocht en het mooie uitzicht.

Het lenen van een wherry is aan voorwaarden gebonden. Elke deelnemer dient een Bruikleenovereenkomst in te vullen en te ondertekenen. Ook kan er een kleine vergoeding worden gevraagd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Commissaris Recreatieroeien (eitaercer.[antispam].@dieleythe.nl).

Als Introducé(e)

Het dieLeythe lid kan een eventueel een extra boot afschrijven, zie op deze ledenpagina hoe dat moet.