dl 4
slideshow01

Lid Worden

 Op deze pagina tref je informatie aan die je als aankomend lid nodig hebt, en die je een indruk geeft van het leerproces (instructie) dat je zult doorlopen.

Direct aanmelden

Via onderstaande links kun je het formulier vinden dat voor jou van toepassing is. Weet je nog niet wat je kunt verwachten van roeien of een lidmaatschap bij die Leythe, lees dan eerst nog verder.

Leeftijdscategorieën

Bij het aanmelden maken wij een onderscheid in 4 categorieën:

Jeugd (9 t/m 14 jaar)
Junior (15 t/m 18 jaar)
Senior (19 t/m 24 jaar)
Senior (25 jaar en ouder)

Bepalend is de leeftijd die je in het verenigingsjaar bereikt.

Informatie over contributie, bijkomende kosten en opzeggen vind je op de pagina contributie.

Jeugd

Je krijgt na aanmelding bericht van de Jeugdcommissie. De roei-instructie voor de jeugd wordt gegeven op dinsdag- en zaterdagmiddag.

Voor meer informatie over jeugdroeien (9 t/m 14 jaar) kun je hier klikken of mailen naar jeugdjunioren@dieleythe.nl.

Junioren

Je krijgt na aanmelding bericht van de Juniorencommissie. De roei-instructie voor junioren wordt gegeven op zaterdagmiddag en op dinsdagavond.

Voor junioren-roeien kun je hier klikken of neem je contact op met de juniorencommissie via jeugdjunioren@dieleythe.nl.

Proeflessen

 We organiseren geen proeflessen voor volwassenen, maar tijdens de instructie-uren kun je altijd een keer komen meekijken om de sfeer te proeven.

 

Tijdsinvestering

Roeien is een technische sport: het kost tijd om de volgorde van de roeihaal aan te leren. Het verschilt per persoon hoe lang het duurt voor je het roeien onder de knie hebt en prettig en veilig in een boot kunt roeien.

Als nieuw lid krijg je les met een groepje medecursisten onder leiding van enkele instructeurs. Neem de tijd en kom ruim voor aanvang naar de vereniging. Met je medecursisten leg je de boten in het water en je maakt na de les gezamenlijk de boten schoon. Na afloop van de les drink je nog gezellig koffie of thee met je medecursisten en instructeurs. Een uur les betekent dus al gauw een tijdsbeslag van twee uur.

Voor de stuurinstructie is dat meestal langer: je gaat dan al gauw twee uur het water op, dus reken daarvoor drie uur.

 

Kleding en schoeisel

Er is speciale roeikleding in de handel – ook via de kledingwinkel van Die Leythe – maar het niet nodig om die al direct aan te schaffen. Roeikleding moet niet te wijd zijn – ook de broekspijpen niet – maar wel lekker zitten en warm of koel genoeg zijn.

‘Laagjes’ zijn het beste, van roeien krijg je het snel warm. Truien of vesten met steekzakken zijn niet geschikt, want daar kunnen je riemen in blijven haken.

Als schoeisel draag je eenvoudige gym- of bootschoenen met een smal hielstuk en een niet te dikke zool. Hardloopschoenen hebben meestal te brede hakken en bovendien is de demping van de zolen eerder een nadeel dan een voordeel bij het roeien.

Zichtbaarheid op het water is één van de belangrijkste veiligheidseisen. In een skiff, en als boeg of stuur in een meermansboot ben je verplicht kleding te dragen die op afstand goed zichtbaar is voor andere watergebruikers. De kleuren fluorescerend oranje, rose of geel zijn het meest geschikt. Om deze reden krijg je als nieuw lid een oranje hesje (inbegrepen in het entreegeld). Vind je één hesje niet genoeg of wil je ook een t-shirt; in de kledingwinkel van Die Leythe zijn fluorescerende singlets en shirts van goede kwaliteit verkrijgbaar.

Clubkleding is alleen verplicht als je namens Die Leythe deelneemt aan een roeiwedstrijd.

 

Zwemmen

Als je leert roeien, maar ook als ervaren roeier, kan het gebeuren dat je boot omslaat en je te water raakt. Daarom moet je kunnen zwemmen, gekleed in roeikleding, met schoenen aan en een aantal minuten kunnen watertrappelen.

Als de watertemperatuur onder de 10 graden is (meestal half oktober tot begin april) roei je tijdens de instructie in (bredere) meerpersoonsboten om het risico op omslaan en dus koudeshock en/of onderkoeling zo klein mogelijk te maken.

Aansprakelijkheidsverzekering

Die Leythe is verzekerd tegen aansprakelijkheid. Bij huishoudelijk reglement is bepaald, dat leden verplicht zijn om ook zelf een Aansprakelijkheidsverzekering Personen (AVP) te hebben, omdat verzekering van die Leythe haar leden niet onder alle omstandigheden vrijwaart tegen aansprakelijkheid. Kijk voor de zekerheid in je polisvoorwaarden na of roeiboten niet uitgesloten zijn, maar in de regel is schade gedekt als deze met of door een roeiboot is veroorzaakt. Het bestuur vertrouwt erop, dat elk lid een dergelijke verzekering afsluit en aanhoudt.