dieleythe-banner-vergroot

Lustrummarathon

zondag 16 juni 2024

 
Tijd
05:30 tot 20:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 15 april 2024 t/m zondag 2 juni 2024
Locatie
Die Leythe
 

Op zondag 16 Juni 2024 roeien we - voor het eerst! - een Die Leythe Lustrummarathon van... 110 Leidse kilometers. De prestatietocht start in de vroege uurtjes vanaf ons eigen vlot en gaat via Alphen over de Nieuwkoopse plassen, Braassem, Kaag en door de bollenstreek. Vervolgens door onze eigen stad komen we vroeg in de avond weer aan bij Die Leythe. Daar wacht ons een warme ontvangst met eten en een drankje! 

We hebben de route voorgeroeid n het laatste weekend van april, en... vonden het een fantastisch mooie tocht. Doe vooral mee, en beleef het zelf. En: wie jarig is, trakteert: de eerste 10km krijg je van ons cadeau!

Benieuwd naar de route? Klik hier. We roeien m met de klok mee! De routebeschrijving - met daarop ook de locaties/adressen/gps-linkjes voor wisselplekken. Op de ochtend van vertrek ontvangen alle deelnemende ploegen een geplastificeerd exemplaar. 

De tocht wordt geroeid worden in gestuurd C-materiaal of Wherry. De tocht kan integraal geroeid worden of in estafettevorm: maximaal 2 teams! Ofwel: doe je mee in een C4? Dan kun je maximaal 10 deelnemers inschrijven. Er zijn voldoende wisselplekken te vinden, zoals de roeiverenigingen waar we langs roeien. In het laatste weekend van april gaan we de tocht voorroeien, daarná volgt de routekaart, met daarin gemarkeerd de mogelijke wisselplekken. Schrijf je ploeg uiterlijk 31 mei in: dan hebben we ook zicht op de boten die nodig zijn, en kunnen we overgebleven boten - tegen betaling - uitlenen aan andere verenigingen. We hebben gericht een aantal verenigingen uitgenodigd. 

Kosten voor deelname zijn:

Integraal:

C2+: 75,-

C3+: 100,-

C4+: 125,-

Wherry: 100,-

Doe je mee in estafette-vorm (maximaal 2 teams per boot)? Dan verdubbelt het bedrag, ongeacht aantal deelnemers. Je ontvangt na inschrijving nader bericht over de betaling.

 

Veiligheid

We doen er alles aan het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen, maar op openbaar vaarwater, ver van de vereniging ben je zelf met je ploeg verantwoordelijk voor je eigen welbevinden. Het veiligheidsplan zal nooit een garantie zijn om ongelukken te voorkomen. Roeiers nemen te allen tijde voor eigen rekening en op eigen risico deel aan de Lustrummarathon. Lees het Veiligheidsplan van tevoren goed door! Op de ochtend van de tocht zal de deelnemers de plekken die extra aandacht behoeven vanwege route of veiligheid toegelicht worden.

Vanwege het beperkte aantal boten dat deelneemt en de beschikbaarheid van vrijwilligers, zullen er onderweg geen vrijwilligersposten zijn. Laat je fans dus weten dat je meedoet: er zijn plekken waar je prachtig mee kunt fietsen of kunt picknicken... 

 

Om een beetje een indicatie te geven van de verwachte doorkomsttijden (ook leuk voor de fans!)...

Start om 6.30u

Tolhuissluis vanaf 9.00u

Slikkendammersluis vanaf 11.00u

Ziendesluis vanaf 12.30u

Aankomst Die Leythe vanaf 1830u

 

 

Deelnemers