dieleythe-banner-vergroot

Zilver voor Isabel en Brons voor Gert-Jan op WK Onder 23

Geplaatst op 11-07-2021  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Talitha

Op de zondag verroeide finales van de WK onder 23 in Racice, Tsjechië, waren Isabel van Opzeeland en Gert-Jan van Doorn bijzonder succesvol, met zilver respectievelijk brons.

Gert-Jan behaalde brons in de dubbel vier, samen met Olav Molenaar, Noud Scholten en Guus Mollee. Hoewel ze met overmacht de halve finale hadden gewonnen, werd de A-finale toch bijzonder spannend. Drie boten, Nederland, Tsjechië en Italië, voeren binnen 2 seconden van elkaar op de finish af. Uiteindelijk werd Tsjechië eerste, Italië Tweede en Nederland derde, gevolgd door Duitsland, Polen en Frankrijk.

Isabel zat op 7 in de vrouwen Holland Acht.  De ploeg leek na 750 meter de kans op een medaille te verliezen. Maar de ploeg koos ervoor de rust te bewaren en vooral op gelijkheid te focussen. Dit werkte want rond de 1000 meter kwamen ze in de buurt van de Duitse ploeg. Isabel dacht: “Als we dit op techniek kunnen, dan kunnen we er ook voorbij.” En dit lukte. De Duitse dames werden met 6 seconden verschil naar de derde plaats verwezen. De ploeg uit de Verenigde Staten werd met bijna 4 seconden eerste. Polen werd vierde (10 seconden achter Nederland), Frankrijk werd 5e en Roemenië 6e.

In deze acht zaten verder: Vienna van Niersen, Susanna Temming,, Willemijn Mulder, Vera Sneijders, Jessy Vermeer, Iris Klok, Femke Paulis (slag) en stuurvrouw Lotte Wolfener.