dieleythe-banner-vergroot

WK coastalroeien beachsprints in Saundersfoot in GB

Geplaatst op 20-10-2022  -  Categorie: Wedstrijdroeien

 Foto vlnr Gert jan van Doorn, Beer Florijn, Ronald Florijn (bonsdscoach coastalroeien) en Thomas Notermans(bondscoach junioren)

Afgelopen weekend werden de finales beachsprints geroeid bij het WK coastalroeien in Saundersfoot in Wales in GB.
Gert-Jan van Doorn roeide in de skiff en startte in het mannenveld. Beer Florijn startte  onder 19 jaar in de 2x met Owen Knowles en in de mix 2x met Anniek van Beusekom. Beer en GertJan bereikten de kwartfinales.

De wedstrijden worden 1 tegen 1 verroeid. Rennen naar de boot die klaar ligt, dan een grote slalom 250m roeien om een keerboei en weer terug. Vlak voor de kust uit je boot springen en rennen naar de knop die de tijd stopt. Erg leuk om naar te kijken, zeer spectaculair en voorvoorspelbaar.
De omstandigheden varieerde van een rustig zeetje tot hoge golven op Zondagmiddag, zodanig hoog dat de wedstrijden moesten worden afgelast bij de dames skiff waardoor de uitslag van de timetrail gold als uitslag waardoor Emma Twigg wereldkampoen werd.
Elke wedstrijd was een andere beleving. Beer vond het super gaaf. Gert-Jan vond het ook heel gaaf, maar vond dat er teveel factoren waren, waar je zelf geen invloed op hebt, die bepalend  waren voor de uitslag.

Ik ben benieuwd hoe het coastal roeien en de beachsprints zich verder gaan ontwikkelen