dieleythe-banner-vergroot

Twee overwinningen op de Westelijke voor Beer Florijn (senioren) en Zeno van Rijn (junioren)

Geplaatst op 24-05-2023  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Barend van Kouterik
Onder zeer zware omstandigheden - harde tegenwind en hoge golven - hebben twee roeiers van Die Leythe een overwinning behaald bij de Westelijke - tevens Skadi-lustrum - op de Willem-Alexanderbaan.
Beer Florijn won samen met Jelmer Immeker (Zwolsche) het nummer Heren Gevorderden dubbeltwee (HG 2x). Op de dag ervoor zat het nog behoorlijk tegen, toen Beer in de skiff ondanks zijn goede tijd in de voorwedstrijd de meest lastige baan lootte in de finale (meeste wind, hoogste golven) een tegenvallende vijfde plaats behaalde. De zondag begon goed met een tweede plaats in de voorwedstrijd vlak achter Laga. In de finale namen Beer en Jelmer meteen de leiding op Skoll; de race bleef spannend tot de laatste 500 meter, waarin de voorsprong werd uitgebouwd naar 5 seconden.
Zeno van Rijn roeide met zijn kersverse partner Koen de Gunst van RIC met overmacht naar de overwinning in de Junioren 18 dubbeltwee (J18 2x). De ploeg had slechts twee keer samen geroeid, maar liet zien dat er flinke potentie is voor de rest van het seizoen. Zeno en Koen roeien op de ARB (3 en 4 juni) om de NK-titel, en starten dan ook in de dubbelvier met twee roeiers van Willem III.
zeno-winst-westelijke-2023-in-2x
Op de ARB op de Bosbaan wordt op 3 en 4 juni om de Nationale titels in de grote nummers (meer dan 2 riemen) gestreden; Die Leythe komt dan uit in meerdere combi-ploegen:
- WK-ganger Sam Yates start in de J18 4x in de combi Willem III/Leythe/Hertog
- Zeno van Rijn start in de J18 4x in de combi Willem III/RIC/Leythe en in de J18 2x RIC/Leythe
- Fenne Onderwater in M18 8x
Daarnaast starten er nog vele Leythe wedstrijdroeiers in de niet-NK nummers. Een mooie wedstrijd voor toeschouwers. Informatie via de link https://roeievenementen.knrb.nl/