dieleythe-banner-vergroot

Wedstrijdseizoen 2022 begonnen met twee klinkende overwinningen op de Heineken Vierkamp

Geplaatst op 15-03-2022  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: wedstrijd commissaris

Op 12 en 13 maart is het wedstrijdseizoen traditioneel van start gegaan met de Heineken Vierkamp op de Amstel, georganiseerd door Nereus onder een stralende lentezon. Ongeveer 350 vieren en achten streden tegen elkaar op 4 afstanden (250m, 750m, 2500m en 5000m). Die Leythe had twee combi-juniorenvieren gevormd, die beide de volle winst grepen op alle afstanden:

  • Jongens 16 dubbelvier met stuurman (J16 4*): Leander Jansen (slag) en Zeno van Rijn (boeg) combineerden met Robbe van Hulst (Hertog) en Gijs van der Avoird (Beatrix); stuurman Sam Yates. Zowel op de sprint als op de lange afstanden won de ploeg overtuigend in een veld van 10 ploegen.
  • Jongens 18 dubbelvier met stuurman (J18 4*): deze combi-ploeg bestond uit roeiers die vorig jaar al veel met elkaar hadden geroeid in de selectie voor Coupe de la Jeunesse en EK: 2 roeiers van Die Leythe (Philo Geerlings op slag, James Graham), Zwolsche (Jelmer Immeker) en Viking (Sjoerd Froeling), gestuurd door de 13-jarige Jamie Koet (Leythe). Deze ploeg startte de vierkamp met een klinkend baanrecord op de 2500m (8:03,4), met een voorsprong van 24 seconden op nummer 2; ook de andere afstanden werden met overmacht gewonnen in het veld met 11 ploegen.

Deze overwinningen zijn een mooi en uitdagend begin van het wedstrijdseizoen: de roeiers gaan zich nu voorbereiden in de skiff voor de Skiffhead (27 maart) en het Nationaal Kampioenschap in de skiff (22-24 april). Naast de junioren ploegen is Koen Keijzer in de HGb8+ van Njord gestart en heeft hiermee de 250m gewonnen. Dit bracht de ploeg tot een nette 4e plaats. Daarnaast zijn er ook nog een HVA8+ en een DVA4* gestart. Helaas vielen zij buiten de prijzen.

Voor de volledige uitslagen zie: https://regatta.time-team.nl/roeivierkamp/2022/results/events.php

Tekst & foto's: Barend van Kouterik