dieleythe-banner-vergroot

Wat een topprestaties op het WK!

Geplaatst op 10-09-2023  -  Categorie: Bestuur

Wat kunnen we trots zijn op maar liefst 6 gouden en 3 zilveren medailles op het WK-roeien in Belgrado. Daarmee is Nederland de hoogste in het klassement! En extra trots zijn we natuurlijk omdat 3 van de medailles te danken zijn aan roeiers van Die Leythe! En een gouden medaille in de paraskiff van onze coach Jan Klerks!

Thuis op de bank en op de vereniging keken we zaterdag naar de finale van de mannen 4 zonder stuurman, die een fantastische prestatie neerzetten met Finn Florijn op 2: goud! Zondag won z'n zus Karolien in de skiff opnieuw het WK, met ook nog eens een nieuw Nederlands record. Met overmacht ook dit keer! En direct erna zagen we de mannen 8 met op plek 7 Gert-Jan van Doorn. Met een waanzinnige eindsprint haalden ze een zilveren medaille, op net een seconde achter nummer 1. Gefeliciteerd allemaal!

En Jan Klerks was ook mee naar het WK als coach van Corné de Koning en Chantal Haenen. Corné haalde in de paraskiff de wereldtitel! Samen werden ze 4e in de PR2 Mixed dubbel, goed voor een plaats op de paralympics.

Beelden terugzien, of smullen van het Engelse commentaar? Kijk even op de internetpagina van World Rowing

Maar ook de NOS besteedde niet alleen op televisie, maar ook op hun website ruimschoots aandacht aan 'ons' roeien. Met in het filmpje een handkus van Karolien vlak voor ze startte...

En dichter bij huis besteedde ook Sleutelstad aandacht aan deze Leidse prestaties. 

img-20230909-wa0011img-20230910-wa0004img-20230909-wa0012