dieleythe-banner-vergroot

Voor-wie-niet-weg-is-tocht

Geplaatst op 26-07-2022  -  Categorie: Recreatieroeien  -  Auteur: Threeske van Hooff
Ook al wonen we in de Randstad, wat hebben we toch heerlijke roeiwatertjes! Dat bewees ook deze recreatietocht naar Boer Geertje. Met 12 roeiers in 3 wherries vertrokken we: goed ingesmeerd, pet op, en met flink wat water, want het zou een warme dag worden. 
img-20220724-160122img-20220724-103718De heenweg verliep vlotjes. Er waren nog weinig plezierbootjes en met een verfrissend windje voeren we langs waterlelies, nieuwsgierige koeien en brandganzen die lekker aan de kant of op het water zaten. Bij Boer Geertje vonden we een lommerrijk plekje om boerenyoghurt, een broodje gezond of een pannenkoek te eten. 
We begonnen vrolijk aan de terugweg, maar aankomend op het Rijn-Schiekanaal, bleek dat we niet de enigen waren die het water hadden opgezocht. Foeterend op stuurmannen die ondoordachte (maar niet altijd slechtbedoelde) manoeuvres maakten, roeiden we man- en vrouwhaftig door het klotsende water van het Rijn-Schiekanaal en de Korte Vliet, om uiteindelijk over de iets rustiger Oude Rijn ons vlot te bereiken. Met een door de vereniging aangeboden drankje sloten we deze dag af met een gezellige borrel. 
Héél leuk om mee te doen: leuk om weer eens naar Boer Geertje te roeien, en vooral leuk om weer eens andere leden te ontmoeten en met onbekenden in de boot te stappen! 
 
Let op de affiche in de sociëteit: de volgende tochten staan er al op!