dieleythe-banner-vergroot

Sam Yates wint Junioren Skiff op Koninklijke Hollandbeker 2023

Geplaatst op 29-06-2023  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Barend van Kouterik  -  Bron: foto's Leo Keizer
De Junioren Skiff is een van de hoofdnummers (main events) op de internationale Koninklijke Holland Beker wedstrijden op de Bosbaan. Afgelopen weekend streden roeiers uit - onder andere - de Nederlandse nationale equipes (senioren, U23 en U19/junioren) met vele ploegen uit vele landen, onder tropische omstandigheden.
In een veld van 12 roeiers haalden Sam Yates en Zeno van Rijn de finale met resp. de tweede en de vierde tijd. In de finale bleek de Deense roeier Oliver Bach, de snelste uit de voorwedstrijd, geen partij voor de snel startende Sam. Ook Jonas Dorresteijn van DDS, die de eerste kilometer goed volgde, was uiteindelijk niet bestand tegen het strakke tempo 36/37 dat Sam de gehele race voer. Hij finishte in een goede tijd van 7:23. Zeno behaalde een verdienstelijke vierde plaats in deze finale. Het ziet ernaar uit dat Sam goed op weg is naar het WK Junioren begin augustus op de Olympische roeibaan in Parijs waar hij in de skiff start.
sam-koninklijk2-2023-skiff-podium
Op de zaterdag behaalde Zeno van Rijn samen met Wallace Santen, Daan Eggenkamp (beiden Willem III) en Koen de Gunst (RIC) een afgetekende overwinning in de Junioren vierzonder. De tijd van 6:22 liet zien dat de ploeg, die pas enkele trainingen samen roeit, een goede kans maakt op kwalificatie voor de Coupe de la Jeunesse, het laatste weekeinde van juli op de Bosbaan.
zeno-koninklijke-1ste-in-4-2023
De nationale Holland Acht, met daarin Leythe-lid Gertjan van Doorn, won beide dagen met overmacht (zoals verwacht) in de aansprekende tijden van resp. 5:23 en 5.30.
Alle uitslagen zijn te zien op time-team.nl.