dieleythe-banner-vergroot

Sam Yates wint J18 skiff op de Skiffhead (26 maart)

Geplaatst op 02-04-2023  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Barend van Kouterik
Tien jaar na Michiel Oyen heeft Sam Yates voor Die Leythe het nummer Junioren 18 skiff op de Skiffhead gewonnen. Vaak is deze wedstrijd van 7,5 km op de Amstel een prooi voor Amsterdamse roeiers die daar dagelijks trainen en het traject dus kunnen dromen, maar Sam roeide een perfect gestuurde race over het bochtige traject en finishte ruim voor drie skiffeurs van Willem III. In het veld van 27 skiffeurs presteerden de andere twee Leythe-skiffeurs ook goed: Zeno van Rijn met een achtste plaats en Philo Geerlings met een twaalfde plaats.
Dit was dan toch een mooie afsluiting van een weekeinde dat teleurstellend begon met de afgelasting van de Jeugdhead en de Tweehead (vanwege harde wind), waar een flink aantal jonge Leythe-roeiers hun debuut zouden maken.
Komend weekeinde begint het 2km seizoen met de Varsity (voor studenten) en daarna volgen de Bosbaan Voorjaarsregatta (15-16 april) en Hollandia / NK-klein (22/23 april). De volledige wedstrijdkalender staat op: https://roeievenementen.knrb.nl/