dieleythe-banner-vergroot

RESPECT!

Geplaatst op 19-06-2024  -  Categorie: Recreatieroeien  -  Auteur: Larasati en Marieke
Op zondag 16 juni vertrokken 4 ploegen in de vroege uurtjes vanaf die Leythe om de Lustrummarathon te roeien. 3 estafette ploegen en 1 integraal, waarvan 3 van die Leythe en 1 van Iris. 110km (oké, de eerste 10km kregen we cadeau, waarvoor dank, organisatie!) roeiden we o.a. over de Rijn, de Kaag, de Ringvaart, Nieuwkoopse plassen, met de nodige stops bij roeiverenigingen Michiel de Ruyter, Alphen, Braassem en Asopos, door 3 sluizen en langs 219 molens (ja, ze zijn echt geteld door Jochem). Af en toe was het flink ploeteren tegen de wind in en door de hoge golven, maar het humeur bleef goed en er werd genoeg gelachen. 
whatsapp-image-2024-06-18-at-13-46-31
20240612-210405
Als integraal ploeg hadden we iets minder afwisseling en moesten we een andere manier vinden om de 100km heelhuids te doorstaan (en vooral na afloop nog met elkaar te willen blijven roeien). Omdat we al een proefrondje geroeid hadden, waren we goed voorbereid en hadden we genoeg eten en drinken bij ons, maar ook winegums en een speaker. Luidkeels met ABBA meezingend, gingen zo vooral de laatste 10km vanaf Asopos - eindelijk weer op bekend terrein - verrassend makkelijk en snel. Misschien wel de makkelijkste kms van de tocht! Er kon zelfs nog een eindsprint uit voor die Leythe.
whatsapp-image-2024-06-16-at-21-04-55
Na terugkomst werden we allemaal warm onthaald op de vereniging waar we met pijnlijke billen, stramme benen, een paar nieuwe blaren, maar vooral een mooie ervaring rijker de boot uitkwamen! Napraten en beetje bijkomen met drankje, borrelhappen en goedgevulde pastamaaltijd was meer dan welkom. Volgend jaar weer? 
Wist je dat er een marathongroep is die zo nu en dan een langere tocht (25-30 km) vanaf Die Leythe maakt, maar ook in verschillende samenstelling meedoet aan marathons elders in het land? Wil je eens meedoen? Stuur een bericht aan nohtaram.[antispam].@dieleythe.nl. Benieuwd naar wat marathonroeien is en waar marathons worden georganiseerd? Kijk even op de site van de KNRB.