dieleythe-banner-vergroot

Oude IJsselregatta - blik en baanrecord veteranen 2x

Geplaatst op 05-05-2022  -  Categorie: Row & veteranen  -  Auteur: Ton van der Wouden
Omdat we niet deel konden nemen aan skiff- en twee-head reisden wij, John Zelhorst en Ton van der Wouden, op 29 april af naar Doetinchem (achter Arnhem), waar roeiverening De Ank op zaterdag 30 april de Oude IJsselregatta (voor skiffs en tweetjes) organiseerde. De expeditie was niet voor niks: blik, en een baanrecord voor de veteranen dubbeltwee F (met dank aan de weersomstandigheden).

We kunnen deze wedstrijd iedereen aanbevelen: de Oude IJssel is heel mooi rustig roeiwater, een prachtige rivier die kronkelt door een schitterend landschap, de mensen van de organiserende vereniging zijn vriendelijk en gastvrij, en de sfeer tijdens de wedstrijd is buitengewoon ontspannen.

Er zijn, helaas, ook kleine nadelen aan deze wedstrijd: de Achterhoek is best ver weg, vandaar dat we op vrijdag al vertrokken zijn, wat weer als voordeel had dat we op diezelfde vrijdag nog konden opriggeren en een stuk van de baan, inclusief een redelijk lage brug, konden verkennen. Dan moet je natuurlijk daar ook weer ergens eten en slapen. Bovendien is de start in Doesburg, dus moet je eerst twaalf  kilometer oproeien voordat de wedstrijd (van nog eens twaalf kilometer) zelfs maar van start gegaan is. En omdat je ook nog een boot nodig hebt als je wil roeien, hadden we de Sphyrna op donderdag al naar Rijnland gebracht, waar die meekon op hun botenwagen.

Maar alles bij elkaar is de wedstrijd absoluut een aanrader: waar anders krijg je je medaille uitgereikt door een heemraad én een burgemeester?