dieleythe-banner-vergroot

Opnieuw een overwinning bij de Heineken Roeivierkamp

Geplaatst op 20-03-2024  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Communicatie Die Leythe

sy-17-march-image107-4608-x-3072

Na het succes van de Head of the River (HE 4*, J18 4*, M16 4*) heeft Zeno van Rijn van Die Leythe afgelopen weekend bij de Heineken Roeivierkamp weer een overwinning behaald in een combinatieboot samen met roeivereniging RIC, DDS en ARZV met daarin Aaron de Vries (st), Koen de Gunst (s), Zeno van Rijn, Jonas Dorresteijn en Cuup Kuilboer (b). De Heineken Roeivierkamp is een roeitoernooi dat jaarlijks wordt gehouden aan de Amstel in Amsterdam tijdens het tweede of derde weekend van maart. Tijdens het wedstrijdweekend worden er vier afstanden geroeid, met elke dag een lange en een korte afstand. Op zaterdag worden de 2500 en 250 meter geroeid, terwijl op zondag de 5000 en 750 meter worden geroeid.

Het werd even spannend nadat de nummer twee in het J18 4* veld, een ploeg van de Windsor Boys School uit Groot-Brittannië, de 5000 meter op zondag met een wat grotere voorsprong hadden gewonnen. Dit is weer goedgemaakt op de 750 meter waarbij de jongens met een voorsprong van maar liefst 2.9 seconden vooraan wist te blijven (moest minimaal 0.6 seconden zijn om te winnen).

Naast deze ploeg hebben Valentijn Reitsma en Robin Noteboom van Die Leythe ook gestart dit weekend in een ander J18 4* samen met DDS en KRZV De Maas, de jongens werden derde achter de Windsor Boys School. Een harstikke goede prestatie. Die Leythe had nog vier andere ploegen op de Amstel liggen, een combinatieboot met Rijnland in het HM 8+ veld die positie 26/77 wist te behalen, een DM 4* die positie 22/56 wist te behalen, Beer Florijn in een combinatieacht samen met Nereus en de Hoop die positie 5/34 heeft behaald en Fenne Onderwater in een M18 4* samen met Viking, Daventria en Tromp die positie 4/10 heeft behaald. Zie alle resultaten hier.

De volgende wedstrijd is de Jeugd- & Tweehead (zaterdag) / Skiffhead (zondag) op de Amstel waarbij er maar liefst 20 Die Leythe ploegen ingeschreven staan. Zie hier voor meer informatie.