dieleythe-banner-vergroot

onderlinge/botendoop/huldiging

Geplaatst op 29-09-2021  -  Categorie: Vereniging  -  Auteur: Katrien Kleintjes  -  Bron: foto Anne-Martine Gielis

Zaterdag, 25 september 2021

Wat hebben we lang gewacht op ‘de dag die je wist dat zou komen’. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover; de onderlinge wedstrijden, een botendoop, het benoemen van een erelid en het huldigen van ‘onze’ internationale roeiers. Met grote dank aan een groot aantal vrijwilligers en 100 Die Leythe enthousiastelingen die zich hadden aangemeld voor deze dag. Het prachtige herfstweer was de kers op de taart.

De wedstrijd

De dag begon met jeugd en junioren die onder luid gejoel de strijd met elkaar aangingen. Op de kant twee reporters die met behulp van een toiletborstel en een camera de race vastlegden en de roeiers na afloop onderwierpen aan een diepte-interview. De rest van de dag werd er door jong en oud geroeid in praktisch al het materiaal dat op Die Leythe voor handen is. Een enkele keer greep een  stuur naar een peddel voor wat extra voortstuwing.

Modepolitie

Een nieuw aspect was de prijs voor de meest originele kleding van de roeiers. We zagen veel stropdassen, maar ook Albert Heijn-truien, opblaasbare hoofdtooien, Kersttruien, Hawaii rokjes en nog veel meer. Op de 1e plaats eindigden twee teams; een jeugd en een senioren team met resp. groene blaadjes en grijze pruiken op het hoofd. De boodschap: roeien is voor alle leeftijden!

Botendoop

Barend van Kouterik  doopte de Trekvliet, een  lichte 4X die door Anneke Klerks aan Die Leythe is geschonken, een heel bijzonder geschenk. Anneke is onlangs overleden en heeft dit helaas zelf niet meer mogen meemaken. Voor het eerst die zaterdag kon je een speld horen vallen op het vlot. Hetty Clavan doopte daarna de Anneke (inderdaad vernoemd naar …) een lichte skiff. Wij zijn blij en dankbaar met deze mooie aanvulling van onze vloot.

Huldiging

Er is in de afgelopen jaren veel niet doorgegaan, daarom zijn we des te trotser dat we een aantal internationale roeiers in het zonnetje konden zetten.

  • Finn Florijn voor de 1e keer startend op de olympische spelen.
  • Isabel van Opzeeland (zilver vrouwenacht) en Gert-Jan van Doorn (brons mannendubbelvier) op het WK onder 23 jaar in Tsjechië, Racice.
  • Merle Combé, Rosie Jansen (dubbelvier) en hun coach Theo Noordman voor het behalen van een zilveren medaille tijdens de Coupe de la Jeunesse in Oostenrijk.
  • Karolien Florijn en haar dames ploeg 4- die goud won tijdens de EK 2020 in Poznan, goud tijdens de EK 2021 in Varese en – misschien wel de meest bijzondere – zilver tijdens de OS in Tokyo.
  • Tot slot Ed Maan die voor zijn enorme inzet voor heel veel succesvolle roeiers als coach in de volgende ledenvergadering van 2 December wordt voorgedragen voor benoeming tot Erelid .

Katrien Kleintjes