dieleythe-banner-vergroot

Onderlinge, botendoop, borrel, eten en feest, en dát was t!

Geplaatst op 26-09-2022  -  Categorie: Recreatieroeien  -  Auteur: Marieke van den Bosch

Afgelopen zaterdag 24 september was zoals iedere laatste zaterdag van september De Onderlinge! En wat was het weer een ontzettend leuke sportieve dag met ruimte voor creativiteit: ook dit jaar weer een prijs voor de mooiste outfit, en dansen kon ook! Op de muziek van Plaatjes vullen gaatjes tijdens de borrel, en na de rijsttafel - schoon op! - in de sociëteit tot je benen echt niet meer konden op swingende muziek van de DJ (onderaan dit bericht een foto-impressie. Er volgt nog een link naar álle foto's in de Nieuwsbrief van 2 oktober!).

En dat omdat de Onderlingecommissie - veel dank aan Gerdien, Martha, Julia, Patricia en Thomas! - al maanden met de voorbereidingen bezig waren. En dan op de dag zelf nog al die ándere vrijwilligers: vanaf 7uur al aanwezig om de baan uit te zetten, zodat wedstrijdleiding, tijdsregistratie en vlotcommissarissen hun posities in konden nemen om de roeiers daardoorheen te loodsen. Kledingcommissie, EHBO, fotograaf, barmedewerkers die behalve koffie en thee ook voor een lunch hadden gezorgd: aan alles was gedacht.

De eerste wedstrijd startte om iets voor tienen, de laatste wherry van de laatste heat -de wherry race- kwam om iets voor half vijf - een uurtje na een fraaie zilveren medaille van onze eigen Finn! - langs de finishpaal.

Jong en oud streden om een blik binnen te halen: zowel ervaren roeiers als nieuwe leden die hun eerste wedstrijd roeiden. En niet te vergeten: ook de inzet om het mooiste kleedje was hoog! Schaamteloos vertoonde menig ploeg zich op t vlot. Fraai om te zien! 

En wat misschien niet serieus lijkt, maar het welzeker is: een plekje veroveren in de instap-8, meedoen aan de familiecompetitie, of in het slotnummer: de wherryrace. Bepaald niet voor watjes!

De koperen ploert kon door blessures helaas niet doorgaan en de koperen pot is verloren van Njord, maar de 4 dames hebben zich voorgenomen komend jaar hard te trainen voor een revanche volgend jaar. That's the spirit. 

Om de inzet van de vele vrijwilligers en het enthousiasme van de roeiers heeft de onderlinge organisatie zich geen moment zorgen gemaakt; wél om het weer en dat viel reuze mee, met een zonovergoten prijsuitreiking als kers op de taart. Tijdens de borrel zijn 3 nieuwe boten gedoopt: 2x Bonobo (S3), C4 Jan Steen en 8+ Leidens Ontzet. Prachtig om de voorroeiers zo door ons water te zien gaan. Met als vrolijke noot de jeugdige suppers. Op de achtergrond legde Plaatjes vullen gaatjes het eerste vinyl op de draaitafel zodat onder het genot van een borrel ook alvast een eerste dansje kon worden gemaakt. 

Knikkers? Spel? Benieuwd naar de uitslagen (correspondentie niet mogelijk): klik hier voor de uitslagen

Wat een prachtige dag!

img-4461-u

img-4503

img-4531

img-4650

img-4660

img-4787

img-4922

img-5043

img-5185