dieleythe-banner-vergroot

NK klein

Geplaatst op 25-04-2022  -  Categorie: Wedstrijdroeien
Zilver voor James Graham op het Nationaal Kampioenschap in de Jongens 18 skiff
Zes junior wedstrijdroeiers van Die Leythe hebben in het weekeinde van 24 en 25 april op de Amsterdamse Bosbaan aan het Nationaal Kampioenschap voor kleine nummers meegedaan. De omstandigheden waren verre van ideaal: een harde tegenwind, schuin op de baan, en dus grote boeiverschillen.
Het resultaat na 3 ronden (kwartfinales, halve finales en finales):
- zilver voor James Graham in de J18 1x, een zwaarbevochten medaille met een voorsprong van 0,5 seconden op nummer drie, na een zinderende eindsprint in tempo 40.
- een vierde plaats in de A-finale voor Zeno van Rijn in de J16 1x, een topprestatie voor de roeier die pas zijn tweede skiffwedstrijd roeide.
- een derde plaats in de B-finale voor Beer Florijn in de J18 1x (overall 9e)
- een vijfde plaats in de B-finale voor Merle Combé (overall 11e)
Beer en Merlé zitten op grond van hun prestaties in de (voorlopige) WK-selectie en worden  door de KNRB uitgezonden naar de International Junior Regatta in München op 7 en 8 mei.
James heeft ervoor gekozen om na zijn eindexamen te gaan roeien in de juniorenselectie van het Verenigd Koninkrijk (hij heeft de Engelse nationaliteit) en zal dus niet meer voor Nederland uitkomen.
Aan het einde van de zondagmiddag behaald onze lichte skiffeur Daan Sikkens een mooie tweede plaats in de Lichte Beginnelingen skiff.
zeno-van-rijn-nk-klein-2022
foto: Zeno van Rijn 4de plaats NK J16 1x
      tekst Barend van Kouterik , foto Adrian Graham