dieleythe-banner-vergroot

Koek en Zopie op het water kan prima!

Geplaatst op 06-02-2023  -  Categorie: Recreatieroeien  -  Auteur: Carolien M.
Zondagmiddag is mijn roeimiddag. Dan doe ik namelijk graag mee aan de ZoMiRo. Dat vind ik leuk omdat het elke keer weer een verrassing is wie er mee doet. Zo kun je elke week weer met iemand anders in een boot stappen
Maar op zondag 5 februari was de Koek- en Zopietocht gepland en het leek me leuk om, voor de verandering, daaraan mee te doen.
img-20230205-wa0019 2
Bij aankomst om 2 uur lagen drie van de vier wherry's al buiten. Service van de zaak!
Omdat ik 's ochtends instructie gehad had wist ik van de venijnige wind, maar die leek aardig te zijn gaan liggen. We vertrokken in de vier wherry's, elk met drie vrouw aan boord, er was ook 1 man. In het begin was het even wennen aan elkaar en aan elkaars roei- en stuurstijl. Het was een mooie tocht. Via de singel een rondje om Waardeiland en toen via de Oude Rijn, Herengracht en de Nieuwe Rijn weer terug naar de vereniging. De wind die weg leek, was helemaal niet weg. Op het stuk Rijn- en Schiekanaal was de wind pal tegen en moest er flink getrapt worden. In de stad hadden we er minder last van, maar soms was er plotseling een windvlaag, bijvoorbeeld onder de bruggen. Met teamwork kwamen we daar goed doorheen.
20230205-16260020230205-162804 2
Bij aankomst op de soos waren de boten snel opgeruimd, want we wisten dat onze beloning binnen al wachtte: warme chocolademelk en glühwein, en wel drie prachtige zelfgebakken taarten en slagroom. Dat was meteen ook een fijn moment om eens wat andere mensen van de vereniging beter te leren kennen.
Al met al een echte aanrader en een mooie besteding van de zondagmiddag! Ook voor heren!
Ook zin om mee te doen? De volgende tocht is gepland op zondag 23 april. Hou m vast vrij! 
img-20230205-wa0005 2