dieleythe-banner-vergroot

Karolien Florijn wint klassement Wereldbeker 2022

Geplaatst op 12-07-2022  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Ed Maan

Na 2 overtuigende overwinningen in de skiff op World Cup I (Belgrado) en World Cup II (Poznan) was Karolien al verzekerd van de eindoverwinning in het World Cup klassement. In de Nederlandse roei geschiedenis een unieke prestatie.

karolien1Tijdens de Rotsee Regatta in Luzern, tevens World Cup III, afgelopen weekend, werd de prijs definitief aan Karolien toegewezen en uitgereikt aan Technisch Directeur van de KNRB, Hessel Evertse. Op deze 3e World Cup was de Nederlandse A-selectie niet aanwezig. Deze wedstrijd paste niet in de trainingsopbouw en de voorbereidingen voor de Europese Kampioenschappen in München (11 tot en met 14 augustus as). In plaats hiervan mocht de Nederlandse C-selectie acte de présence in Luzern geven.

Karolien hield in de World Cup wedstrijden grote namen achter zich, zoals o.a.:
Magdalena Lobnig (Oostenrijk), derde op de Spelen van Tokyo; de Duitse Alexandra Föster, die World Cup III in Luzern won; Jeanine Gmelin, 5de op de Spelen van Tokyo en Wereldkampioene in de skiff en Diana Dymchenko, oorspronkelijk Oekrainse, nu voor Azerbejan, met vele internationale medailles. ), opkomend talent in de skiff. In de dubbeltwee op de Spelen van Tokyo.
Op de WK mag ze het naast deze sterren, het opnemen tegen olympisch kampioene Emma Twigg.