dieleythe-banner-vergroot

Jongens 18 dubbelvier Leythe/Maas wint Head of the River met overmacht

Geplaatst op 15-03-2023  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Barend van Kouterik
In 2014 won een Leythe-combi voor het laatst de Head of the River (met Bart Roovers en Bram Meijer), dus het werd wel weer eens tijd voor een volgende overwinning. De dubbelvier, voorgeslagen door Sam Yates, met daarachter Zeno van Rijn, Juan Poppeliers (Maas) en Philo Geerlings op boeg, gestuurd door Jamie Koet, startte achterin het veld van acht ploegen. De race verliep volgens plan: voor de Grote Bocht (2 km) twee ploegen inhalen en bij de Rozenoordburg (4 km) nog twee ploegen inhalen. Tegenstand werd verwacht van twee ploegen: een sterke Duitse combi-vier uit Berlijn, en de noordelijke combi Hunze/Wetterwille/ARC. Door een strak tempo 33/34 te roeien en uitstekend scherp sturen van Jamie Koet werd de Duitse ploeg op 11 seconden gehouden en de noordelijk combi op bijna een minuut. Een verdiende overwinning, met een bijzondere wisselprijs (zie foto) voor het nummer Jongens 16/18 dubbelvier vanwege het 90-jarig jubileum van de Head, uitgereikt door Head-organisator Rob Florijn.
Andere Leythe-ploegen/roeiers die verdienstelijk presteerden:
- Ronald Florijn won in de Masters D combi acht met o.a. Frans Göbel, Sjoerd Hamburger en Hans Marten Hazelbag in een veld van 16 ploegen.
- de Mix 8+ werd 3e in een veld van 8 ploegen.
- de Masters C 8+ (slag Willem van Huystee) werd 4e in een veld van 13 ploegen.
- de Masters F 4x (slag Ton van der Wouden) werd 5e in een veld van 8 ploegen.
De volledige uitslagen zijn te vinden op https://time-team.nl/nl/info.
Komend weekeinde is de Heineken Roeivierkamp op de Amstel, georganiseerd door Nereus, met deelname van Leythe-roeiers in acht ploegen en goede kansen voor (wederom) de Leythe/Maas dubbelvier en voor Beer Florijn in de Willem II/Leythe/Gentse/Aegir/Hoop acht. mooie wedstrijd om als toeschouwer te bezoeken. Zie https://roeivierkamp.com/nl/