dieleythe-banner-vergroot

In Memoriam Jantiene Manintveld

Geplaatst op 15-09-2021  -  Categorie: Vereniging  -  Auteur: Talitha
In Memoriam Jantiene Manintveld
pagautier-jantiene 
20-3-1961        8-9-2021
 
Wij zijn geschokt door het bericht dat ons lid van verdienste, Jantiene Manintveld, op de veel te jonge leeftijd van 60 jaar op 8 september jl. is overleden.
 
Jantiene was een bijzonder lieve vrouw, geïnteresseerd in anderen en zeer bescheiden.
 
Zij is begonnen met roeien bij Asopos de Vliet. In 1987 is zij lid geworden van Die Leythe. Zij heeft van 1999 tot 2005 als secretaris in het bestuur gezeten. Zij was een harde werker, consciëntieus en zorgvuldig, maar altijd op de achtergrond. Ook heeft zij jaren lang in de ROW-commissie gezeten. Daarnaast heeft zij ook vele jaren de toegangssleutels van de vereniging beheerd en geregeld. Héél veel werk maar buiten het zicht.
Voor het vele werk dat zij deed in de vereniging werd zij benoemd tot lid van verdienste op 21 november 2008.
 
Ook in de boot was Jantiene een harde werker. Zij was zeer sportief en een bikkel in de boot. Zij heeft zestien keer de Ringvaart Regatta (100 km) geroeid, zowel in de skiff, 4x+, als 8+. Zij heeft de Ringvaart ook meerdere keren gewonnen. Daar waar haar ploeggenoten wilden pauzeren, wilde Jantiene doorgaan, stoppen was voor haar geen optie. In 2019 roeide zij haar laatste Ringvaart in de 4x+.
 
Zij had een bijzonder gezonde levensstijl. Zo afschuwelijk dat zij ziek werd en jarenlang heeft moeten vechten tegen haar ziekte. Ook hierin was haar doorzettingsvermogen onvoorstelbaar groot. Haar ziekte heeft haar enorm belemmerd in wat zij altijd graag deed, namelijk sporten.
 
Het gemis van haar op de vereniging zal heel groot zijn.
 
Wij wensen Philippe heel veel sterkte toe.
 
Het bestuur
 
Geschreven in samenwerking met Ada Prins, Niek Pieterse, Guus Mulder, Niels Bijlsma en Heleen van Ommen