dieleythe-banner-vergroot

Overlijdensbericht Henny Blansjaar

Geplaatst op 20-07-2022  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Talitha van Haasteren

In memoriam Henny Blansjaar 15-12-1944  -   18-7-2022.

 

Dinsdag 19 Juli j.l ontvingen wij het droevige bericht dat Henny Blansjaar na een slopende ziekte is overleden.
Henny heeft in het bestuur gezeten als commissaris Sociëteit van 1993-2001.
Hij was sinds 1989 buitengewoon lid, dat wil zeggen dat hij niet roeide maar wel zeer actief voor de vereniging was.
Begin jaren 80 werden Martijn en Rogier lid van Die Leythe bij de jeugd, hun ouders Marianne en Henny waren vanaf het begin zeer betrokken bij het jeugd roeien en Die Leythe. Rijden naar jeugdwedstrijden, bardiensten op zaterdag en tijdens wedstrijden op Die Leythe. Later toen de jongens ouder werden en gingen wedstrijdroeien gingen zij altijd mee om te rijden en ondersteunen. Vanaf 1988 tot en met 2011 heeft Henny gekookt op de jaarlijkse jeugdkampweken en vele jeugdfeesten. Henny zorgde op de kampen ook voor de nodige materialen zoals potloden, pennen en papier afkomstig van afgedankt PTT materiaal.
Geliefd waren zijn hamburgers als avondeten op de laatste kamp-dag die de kinderen zelf mochten samenstellen!
Henny en de kokiet, later de sociëteit, waren één geheel. Henny regelde alles, inkoop, organiseren van feesten, sociëteitsavonden, barbezetting: echt alles. Henny zwaaide in het begin de scepter met zijn vrouw Marianne die tot ons aller verdriet in 2004 veel te jong overleed. Zij waren echte sfeermakers.
Later zijn diverse taken verdeeld- toen werd ook goed duidelijk wat Henny allemaal deed. Henny heeft op positieve wijze zijn unieke kennis van onze vereniging overgedragen.
De inkoop heeft Henny altijd op zijn eigen manier gedaan. Daar zat een ijzersterk patroon in: maandag voorraad opnemen, dan inkopen bij Sligro, Albert Heijn, en dan dinsdag alles op Die Leythe afleveren. De dinsdagochtenden waren speciaal: dan schonk Henny voor de mannen en vrouwen - klussers van terreinen & gebouwen en materiaal - hoogstpersoonlijk koffie. Ook de veteranen roeiers van de dinsdagochtend waren vaste klanten. Een gezellig en wekelijks ritueel, in een mooie sfeer met goede gesprekken.
In die sfeer hebben we dinsdag 12 april voor het laatst zo koffie gedronken met Henny, en alle mensen van Die Leythe die hem dierbaar waren konden daarbij aanwezig zijn. Hij is die ochtend uitgebreid in het zonnetje gezet, waar hij zichtbaar van genoot.

De laatste tijd hebben we beetje bij beetje al afscheid genomen van de inbreng van Henny, en zijn de activiteiten  door anderen overgenomen.

Voor alles was Henny altijd vriendelijk en had een onverwoestbaar goed humeur. Hij zorgde dat alles geregeld werd, een stille werker op de achtergrond. Dat deed hij niet alleen bij Die Leythe maar ook bij de Zijl /ZVL waar hij ook de bar etc bestierde. Henny was een échte verenigingsman.
Wij gaan hem enorm missen.

Wij wensen Martijn en Rogier en hun gezinnen veel sterkte toe.

 

Namens het bestuur,

Talitha van Haasteren-Rollema

In samenwerking met Albert Kingma, Dirk Zuiddam en Philippe Gautier (foto)