dieleythe-banner-vergroot

Heineken Vierkamp zeer succesvol voor Leythe-wedstrijdroeiers

Geplaatst op 21-03-2023  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Barend van Kouterik
De Heineken Vierkamp op de Amstel, georganiseerd door Nereus, staat altijd garant voor spektakel. De vierkamp over 4 afstanden: 250m, 750m, 2500m en 5000m met een klassement volgens het systeem van het allround-schaatsen (1 seconde verschil op 250m betekent 10 seconden op 2500m) wordt daardoor vaak heel spannend.
De Leythe/Maas J18 dubbelvier, die vorige week de Head of the River won, was ook nu oppermachtig in het veld met 9 ploegen; de ploeg won alle vier afstanden met groot verschil. Zelfs de losse dolklep van slag Sam Yates vlak na de start van de 5000m kon de ploeg niet van slag brengen. Het viertal Sam Yates, Zeno van Rijn, Juan Poppeliers (De Maas) en stuur Jamie Koet won deze afstand met 30 seconden voorsprong op nummer 2, de Alkmaarsche.
Fenne Onderwater roeide in de M18 acht Alkmaarsche/RIC/Leythe/Amstel en won daarin ook afgetekend alle afstanden. Met deze overwinning in het boordroeien heeft Fenne in ieder geval laten zien van alle markten thuis te zijn en daarmee een kandidaat voor te vormen achten in het komende seizoen.fenne-onderwater-m18-8-heineken-2023
Beer Florijn roeide in het Heren Gevorderden (HG) veld (25 ploegen) in een gelegenheidsacht van 4 Willem III roeiers, 2 roeiers van de Gentse en 1 roeier van Aegir, allen in hun eerste jaar als senior roeier. Deze ploeg was de verrassing van het toernooi door de 2 langste afstanden afgetekend te winnen van de favoriete thuisploeg Nereus. Door puntenverlies op de sprint-afstanden misten zij de titel helaas op 0,2 punt.
Tenslotte won Ronald Florijn in de Heren Masters D acht (combi Zwolsche/Hoop/Rijnland/Leythe/Orca/SilVia/Skoll) nipt voor een Canadese ploeg in een veld van 16 ploegen (in het totale Heren Masters veld 4e van 75 ploegen).
De prijsuitreiking op zondagavond op Nereus is altijd een belevenis waar de junioren met volle teugen van hebben genoten (zie foto's).
De uitslagen zijn te vinden op https://time-team.nl/nl/info. Meer foto's en beelden op Facebook: www.facebook.com/DieLeythe en op Instagram: instagram.com/dieleythe?igshid+ZDdkNTiNTM=
Volgende week zaterdag de Jeugdhead/Tweehead en zondag de Skiffhead, opnieuw op de Amstel, met deelname van veel Leythe-ploegen.