dieleythe-banner-vergroot

GOEDE RESULTATEN VOOR ROEIERS DIE LEYTHE OP WINTERWEDSTRIJDEN

Geplaatst op 20-02-2023  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Barend van Kouterik
Op 18 en 19 februari is het wedstrijdseizoen geopend met de Winterwedstrijden, georganiseerd door Proteus-Eretes op de Schie tussen Delft en Overschie over 3 en 5km.
Er hebben 6 Leythe-roeiers meegedaan in de skiff: 4 junioren en 2 senioren:
- Sam Yates behaalde een zeer goede derde plaats in de J18 skiff, op 3 seconden van de winnaar en is dus zeer gemotiveerd om de volgende wedstrijd te winnen (zie foto 1).
-Zeno van Rijn werd als 16-jarige vijfde in de J18 skiff in de skiff en maakt daarmee weer een forse stap richting de top . Foto Zeno van Rijn
zeno-ww2023-1
- Beer Florijn is junior-af en moet dit jaar in het Senior B veld starten: hij behaalde een goede zevende plaats, na een kilometers lang boord-aan-boord gevecht met een zware Vidar-skiffeur.
De andere drie roeiers - lichte skiffeur Daan Sikkens, meisjes 18 skiffeur Fenne Onderwater en jongens 18 skiffeur Philo Geerlings - hebben geen (nog) plaats in de voorste gelederen kunnen bemachtigen.
De jongens 18 en Beer Florijn gaan komende week op trainingskamp naar Varese om zich voor te bereiden op het NK-klein in april.
Vanaf medio maart staan op achtereenvolgende weekeinden de Head of the River, de Heineken Vierkamp en de Skiffhead op het programma.