dieleythe-banner-vergroot

Glipperrace!

Geplaatst op 13-04-2022  -  Categorie: Recreatieroeien  -  Auteur: Marieke van den Bosch

Wat boften we met dat prachtweer afgelopen zondag! En dat was mooi meegenomen, want 25 kilometer wedstrijdroeien is bepaald niet niks. De spanning was in de weken eraan voorafgaand al aardig opgebouwd: wie mag roeien in de felbegeerde Watergeus – want dan kun je onderweg even snel wisselen van stuur? In de juiste samenstelling trainen wéér niet gelukt: Corona-gevalletje… Storm en hagel: helaas, dat wordt ergometeren. En zelfs in de laatste 24 uur voor de start van de wedstrijd kwam er in twee ploegen nog een wissel: de laatste zelfs zondagochtend 7.45u.

’s Ochtends om 7.30u stond de organisatie reeds bij ’t Joppe om te kijken hoe het dáár met de golven was gesteld, en – veiligheid voorop immers: de eigenlijke route werd íets ingekort en roeiers werden bij de Grote Sloot bakboord-uit gestuurd. De deelnemers werden hiervan in de sociëteit op de hoogte gesteld, en zo gingen de ploegen tegen half negen 1-voor-1 van start.

img-0197

De gedoodverfde winnaars kwamen ook dit jaar – na 117 minuten! - als eersten over de finish, maar ook de andere ploegen waren trots op het door hen bereikte resultaat! De prachtige taart was ook dit jaar gemaakt door Uit de Kunst waar mensen met een beperking werkzaam zijn, en die ging er bij zowel deelnemers als organisatie in als ehhh… Een zeer geslaagde race waaraan ieder lid van Die Leythe toch minstens één keer moet hebben meegedaan, en dus: tot volgend jaar allemaal!

20220410-112630