dieleythe-banner-vergroot

Focusgroep LHBTI+ in de Leidse sportwereld: iets voor jou?

Geplaatst op 25-05-2022  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Marieke van den Bosch

LHBTI+ ‘ers nemen nogal eens afscheid van hun sportclub als zij merken dat ze als 'anders' worden beoordeeld en behandeld op basis van hun seksuele geaardheid, genderidentiteit en/of gender expressie. Erover praten met teamgenoten lukt vaak niet en binnen hun vereniging kunnen of willen ze niet praten. Een gevoel van onveiligheid is dan het gevolg.
Om hier verandering in te brengen is in Leiden onlangs een pilot-traject gestart om de LHBTI+-acceptatie en -zichtbaarheid binnen de Leidse sportwereld te vergroten. Het traject loopt via de Alliantie Gelijkspelen en wordt begeleid door de John Blankenstein Foundation. De gemeente Leiden, COC Leiden en een aantal Leidse sportclubs werken aan deze pilot mee.
Een onderdeel van de pilot zijn focusgroepen waaraan LHBTI+ sporters van Leidse clubs kunnen deelnemen. Zij fungeren dan als ambassadeur en als een klankbord voor het traject. De pilot duurt nog tot in het laatste kwartaal van 2022.

Zie ook het Nieuwsbericht op Sleutelstad
OPROEP: wil je deelnemen aan deze focusgroep? Meld je aan bij de voorzitter van het COC Debbie Helaha via ofni.[antispam].@cocleiden.nl.