dieleythe-banner-vergroot

Leythe-roeier James Graham wint tweemaal zilver in de skiff voor GB op Coupe de la Jeunesse

Geplaatst op 08-08-2022  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Barend van Kouterik
Drie Leythe-roeiers hebben afgelopen weekeinde deelgenomen aan de Coupe de la Jeunesse voor opkomende junior-talenten uit 15 Europese landen in Castrelo de Mino in noordwest Spanje.
james-zeno-sam-coupe2022
prijsuitreiking JM1x door Hélène Fobler, bestuurslid KNRB
Foto's gemaakt door Adrian Graham
- James Graham, sinds kort ook roeiend bij Leander RC in Henley, werd uitgezonden door Groot-Brittannië in de skiff en won zowel op zaterdag als op zondag zilver in de skiff, in heroïsche races tegen de Italiaan Marco Gilardoni die hem in de eindsprint net voor bleef.
- Sam Yates kwam uit in de dubbelvier samen met roeiers van Viking, Maas en Wetterwille; in dit sterke veld van 13 ploegen behaalde hij op zaterdag een 4e en op zondag een 3e plaats in de B-finale.
- Zeno van Rijn, met 15 jaar ongetwijfeld een van de jongste deelnemers, roeide in de vierzonder samen met roeiers van Beatrix en Theta (Eindhoven), moest genoegen nemen met een plaats in de achterhoede.
Voor de meeste roeiers is de Coupe de eerste ervaring met een internationale wedstrijd ver van huis, en dus heel leerzaam en inspirerend voor hun verdere roeicarrière. Na een lang roeiseizoen hebben zij nu even vakantie, in september beginnen de trainingen weer voor het volgende wedstrijdseizoen. Wij, de coaches, hopen dat veel nieuwe Leythe-junioren vanaf 14 jaar zich aanmelden om te gaan wedstrijdroeien.
Leythe-deelnemers Coupe 2022: Sam Yates, James Graham, Zeno van Rijn
Een knappe prestatie, 3 roeiers naar de coupe!
Dit succes is te danken aan het coachen door Barend van Kouterik en Frans van der Vliet. (toegevoegd door Talitha van Haasteren)