dieleythe-banner-vergroot

In windkracht 4 ruim 7 kilometer door de golven in Katwijk

Geplaatst op 15-09-2022  -  Categorie: Row & veteranen  -  Auteur: Annet van der Helm

De tweede Coastal Katwijk is een feit. Zaterdag 10 september jl. streden twintig ploegen om de eerste plek in de categorieën Dames 4X, Mixed 4X en Heren 4X.

Uit het hele land waren de ploegen afgereisd: Naarden, Harderwijk, Enschede, Breda, Rotterdam, Amsterdam en Leiden. Ook waren alle niveaus aanwezig, van de roeiers die echt voor de eerste keer deelnamen tot en met olympische roeiers. Een prachtige mix!

 De organisatie was in vertrouwde handen van Saskia Taat en Carry Hoek met ondersteuning van leden van Skuytevaert en de Die Leythe coastal commissie. Alles verliep perfect -slechts twee gebroken riemen- op het mooie Katwijkse strand.

 Winst voor olympisch goud

Twee ploegen van Die Leythe namen deel:

De dames 4X (Christine Hanning, Talitha van Haasteren, Antje Florijn, Annet van der Helm en Femke Dekker (De Hoop))

De heren 4X (Robin Kleijwegt, Willem van Huijstee, Gerard van Bruggen, Arne van Delft, Martin Galavazi)

De dames werden vierde in hun heat, de heren werden tweede van hun heat en mochten feestelijk een zilveren blik in ontvangst nemen.

De echte winnaars waren de roeiers van Willem III/Phocas met aan boord Koen Metsemakers, Adri Middag, Mitchel Steenman, Niels van der Zwan en Dorien Stilma.

 

Coastal roeien groeit in populariteit

Dat coastal roeien ook in Nederland een grotere sport wordt is te zien in de toename van het aantal deelnemers aan de landelijke coastal wedstrijden en de selectie voor het WK in Wales. We kijken uit naar de deelname van Gert-Jan van Doorn en Beer Florijn aan dit WK van 7-16 oktober 2022.

 Meer informatie over roeien op zee? Mail latsaoc.[antispam].@dieleythe.nl

coastal-dames-2022