dieleythe-banner-vergroot

Bronzen medaille op de Coupe de la Jeunesse voor Jaap Noordman

Geplaatst op 13-08-2019  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Wedstrijdcommissaris  -  Bron: bron loreipsum

Dit jaar werd de coupe de la Jeunesse gehouden in Corgeno in Italië. Volgens Jan Klerks een prachtige plek en hij kan het weten, hij is op zeer veel plekken geweest. Op de coupe wordt op 2 dagen 2x geroeid. 2x voorwedstrijd en  finales ( A of B finale). Dit betekent dat er 4 x voluit over de baan wordt gegaan, een zwaar toernooi dus. Op zondag zit er zelfs maar 2 uur tussen de voorwedstrijd en finale.

Jaap Noordman heeft op Zaterdag een bronzen medaille gewonnen in de 4-, op zondag werden zij helaas net 4de. Alexander Suyver heeft op zaterdag op een haar na de A finale gemist en werd derde in de B finale. Douwe Ruttenberg is 2x vierde (van de 4) geworden in de 4+, maar ze zaten heel dicht op de derde plek. Martijn Oortwijn en Ruben Kouwenhoven startten in de 8+ en hebben helaas de A finales niet gehaald.

Jildou was het enige meisje van Die Leythe en zat in de meisjes 4X. Ondanks dat zij in Nederland vlak achter de WK 4x eindigden lukt het op de coupe niet om de A finale te halen helaas. Echter we hebben nog nooit zo’n grote afvaardiging van Die Leyhte naar de coupe gehad, wat heel bijzonder is en een prestatie op zich. Hopelijk smaakt het starten van de coupe voor diegenen die volgend jaar nog in het veld 17-18 starten naar meer, om volgend jaar weer hard te trainen voor een uitzending naar de coupe de la Jeunesse of wie weet zelfs WK.

Jan, Theo en Jaap bij deze nogmaals dank voor het coachen en Jan en Theo voor het begeleiden op de coupe.