dieleythe-banner-vergroot

Brons voor Zeno van Rijn in 4- op coupe de la Jeunesse

Geplaatst op 30-07-2023  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Talitha van Haasteren  -  Bron: foto: Isabel van Opzeeland

Gelukkig was het de organisatie gelukt om op tijd de Bosbaan wiervrij te maken en kon het mooie evenement de coupe de la jeunesse doorgaan. De coupe de la jeunesse is bedoeld om talenten ervaring op te laten doen op een internationaal toernooi. In 1 weekend wordt 2x hetzelfde  programma geroeid.
Zeno van Rijn deed mee in de 4-, Fenne Onderwater roeide in de meisjes 8+. Zeno zat in de 4- op 2, met op slag Wallace Santen, op 3 Daan Eggenkamp en op boeg Koen de Gunst gecoacht door Floor Pennink en Barend van Kouterik.
Op Zaterdag  wonnen  zij hun voorwedstrijd, maar hadden overall de 4de tijd. De gehele race was het bijzonder spannend voor de 3de en vierde plaats. Ze lagen tot de 1000m 2de, maar Italië, bekend om hun eindsprint, gingen hen op de 1500m voorbij. Het podium bestond uit; Great Britain 1, Italië 2, en Nederland 3. Een knappe prestatie van deze jongens en de enige medaille voor Nederland op het gehele toernooi.
Op Zondag werden ze 4de en was de teleurstelling groot bij hen. Op het podium staan smaakt  uiteraard naar meer. Hopelijk maakt de teleurstelling snel plaats voor trots, want dat mogen ze zijn.          

 

coupe-de-la-jeunesse-zeno-coaches

foto Talitha van Haasteren

Fenne zat in de 8+ met meiden van 6 verschillende verenigingen. Zij hebben zich op de Bosbaan voorbereid. Er waren 4 meisjesachten. Helaas gingen de andere ploegen net wat sneller, waardoor zij het podium misten. Echter op Zondag was het gat aanzienlijk kleiner en lag het tempo hoger. Maar het was voor hen een enorm gave ervaring en ze hebben een fantastische tijd gehad, zo gaf Fenne zelf ook aan.

coupe-de-la-jeunesse-2023-in-bootFoto Suzanne de Mol  Fenne zit op 2
Rene Souverijn was het weekend actief als vrijwilliger, ook hij vond het fantastisch en dat was het ook, ondanks dat het weer niet altijd mee zat, Nu tijd voor roeiers en coaches om lekker vakantie te vieren.