dieleythe-banner-vergroot

3x podium op Wereldbeker III in Luzern

Geplaatst op 09-07-2023  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Talitha van Haasteren  -  Bron: foto's fam van Doorn

Afgelopen weekend vond de wereldbeker III plaats in Luzern. Volgens kenners de mooiste roeibaan van de wereld.
Voor alle 3 de leythe roeiers was er een medaille.
Wederom won Karolien met overmacht de skiff. Ze kwam niet als snelste uit de start, maar binnen de 500meter had zij al een voorsprong te pakken. Tara Rigney  uit Australië werd tweede met ruim 2 seconden afstand. Haar grote concurrent uit New Zeeland werd 3de met ruim 5 seconden afstand.
Het roeien van Karolien ziet er zo makkelijk uit, geweldig om naar te kijken. Ik raad je aan om eens naar haar te kijken via world rowing, bijvoorbeeld tijdens het WK in de week van 10 september

Finn won ook goud in de M4x met Koen Metsemakers op slag, Tone Wieten op 3, Finn Florijn op 2 en Leonard van Lierop op boeg. Het leek in eerste instantie een spannende strijd te worden, maar na 500m bouwden de Nederlanders langzaam hun voorsprong uit. Enorm knappe prestatie in zo’n zwaar veld!!finn-goud-wbiii-23

Finn zit hier 2de van links

Gert Jan van Doorn, zat op 7 in de 8. Het was een zware strijd van start tot finish. Er was een finish foto nodig om te bepalen of Nederland of Roemenië op de 3de plaats geëindigd was. Nederland eindigde net aan op de 3de plaats. Australië won, Engeland werd 2de. Een geweldige strijd!