dieleythe-banner-vergroot

Drie overwinningen voor Die Leythe bij Northwave Regatta / NK Groot Junioren

Geplaatst op 30-05-2022  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Barend van Kouterik
Op de Willem-Alexanderbaan werd dit (winderige) weekeinde voor het eerst de Northwave Regatta verroeid, georganiseerd door Asopos, tevens Nationale Kampioenschappen Junioren in grote nummers (meer dan 2 riemen).
Het is een succesvol toernooi geworden voor Die Leythe:
- op zaterdag de NK-titel voor Leander Jansen en Zeno van Rijn in de combi J16 dubbelvier Hertog/Leythe/Beatrix; deze ploeg is het gehele seizoen al ongeslagen.
j16-4x-nk-goud
- eveneens op zaterdag de heat-overwinning voor Sam Yates in de J18 skiff.
sam-eerste-plaats
- op zondag een overwinning van de combi J16 acht Hertog/Leythe/Spaarne/RIC met daarin Leander Jansen en Zeno van Rijn.
j16-8-eerste-plaats-northwave
- twee Leythe/Maas combi's haalden de A-finale in de J18 2x, een zeer groot en sterk veld met 24 ploegen; het werd een van de spannendste races van het weekeinde, die pas in de laatste 250m werd beslist; de winst ging naar Alkmaarsche/Aegir, Beer Florijn en Thijs Wassing (De Maas) werden tweede, Sam Yates en Juan Poppeliers (De Maas) zesde.
- Merle Combé roeide in de finale van de M18 dubbelvier in de combi-ploeg Spaarne/Alkmaarsche/Leythe naar een derde plaats.
Leythe-junior James Graham is - na zijn zilveren medaille op de NK in de skiff - verhuisd naar Engeland, om bij de roeiclub Leander in Henley te gaan roeien: voor zijn nieuwe club - maar ook voor Die Leythe - heeft hij dit weekeinde op de roeibaan Dorney Lake zilver gewonnen in de skiff op de National Schools' Regatta (equivalent van onze NK junioren).
Alle uitslagen zijn terug te vinden op: https://time-team.nl/nl/info
foto's Barend van Kouterik