dieleythe-banner-vergroot

3 nationale titels op het NK groot voor junioren

Geplaatst op 05-06-2023  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Talitha van Haasteren

En 2 overwinningen voor junioren op de ARB ( amsterdamse roeibond bosbaanwedstrijden) en 1 sprintoverwinning op de thetissprint.

Foto:

De 8+ bovenste rij staand:Pien Eijskoot-Alkmaarsche,Puck Ofman-amstel,Lotus Breedveld-amstel,Sarah Venena-RIC
Ella vd Laar-stuur, RIC
Fenne Onderwater Die Leythe
Gehurkt:Ernestine Pulles-Amstel,Puck Godkewitsch-RIC,Sunny de Haas-Alkmaarsche

 

Fenne Onderwater was dit weekend zeer succesvol door zowel in M18 4- en de M18 8+ te winnen en daardoor nationaal in deze nummers kampioen te worden op de NK groot voor junioren groot, dat wil zeggen, boten met meer dan 2 riemen. Een zeer knappe prestatie, de concurrentie was sterk, maar door technisch goed roeien en als goede eenheid te varen werden zij kampioen. Fenne moet regelmatig, alleen trainen als enige meisje, dus deze overwinningen zijn een mooie opsteker voor haar.

fenne-nk-groot-winst-4

foto: van L naar R: Pien Eijskoot,(ARC), Puck Hofman(Amstel), Lotus Breedveld(amstel), Sarah Venema, stuurvrouw(RIC), Fenne Onderwater ( Die Leythe)

Zeno van Rijn is nationaal kampioen geworden in de j18 4x-
Na  de eerste 100m lag de ploeg nog 3de maar daarna kwamen ze op stoom en werden ze met 2 seconden voorsprong eerste. Het gat met nr 3 was maar liefst 26 seconden.

nk-groot-zeno-4x

Foto: van L naarR: Koen de Gunst (RIC), Zeno van Rijn ( die leythe) Daan Eggenkamp( Willem III), Wallace Santen( Willem III)

Op de ARB wonnen de meisjes 14x van de Alkmaarse R&ZV. Met dank aan Theo Noordman is dit nummer toch doorgegaan om de jonge roeiers de wedstrijdervaring te kunnen laten opdoen in de hoop dat dit naar meer smaakt. De overwinning werd in ieder geval uitbundig gevierd.

Rens Ruttenberg won in het J14 1x in de afstand van 500m met 5 seconden voorsprong op nr 2 van een jongen van de Asserroeiclub

Op vrijdagavond werd de Thetissprint verroeid over 500m. Deze werd in een leids onderonsje gewonnen door Floris Jan Potjer

Om het al geweldig succesvol weekend voor de junioren.
Dit was niet mogelijk geweest zonder de betrokken coaches Barend van Kouterik, Frans van der Vliet,
Christine Hanning, Albert Segers, Jaap Kramers, Theo Noordman en Jan Klerks. Met vele uren meefietsen en begeleiden van de trainingen zorgen zij er voor dat de junioren plezier hebben in het roeien en kunnen presteren op de wedstrijden.