dieleythe-banner-vergroot

2 Die Leythe leden op de olympische spelen in Tokyo

Geplaatst op 20-07-2021  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Talitha

Finn en Karolien Florijn zijn inmiddels aangekomen in Tokyo. Het zijn natuurlijk niet de spelen zoals ze gehoopt hadden, immers het is zonder publiek en ze hebben weinig bewegingsvrijheid.
Dit doet echter in zijn geheel niets af aan de fantastische prestaties die zij tot nu toe geleverd hebben en gemaakt hebben dat zij nu op het allerhoogste niveau mogen acteren. Wij zijn er ontzettend trots op dat zij ook nog steeds lid zijn van Die Leythe, nu zij ook lid geworden zijn bij Nereus.

Helaas is het door het tijdsverschil lastig om het live te volgen, maar aan de andere kant, hoe vaak maak je mee dat een clubgenoot meedoet aan de OS? Dus wekker zetten dan maar!

Karolien roeit in de D4- met  Veronique Meester, Ymke  Clevering en Ellen Hogerwerf. Als je naar mooi roeien wilt kijken is het zeker de moeite waard naar deze ploeg te kijken. Een fantastische mooi roeiende  en sterke ploeg, die zeker willen  gaan strijden voor een medaille.

Het roeien is te volgen op Eurosport.

Starttijden Karolien:

Zaterdag 24/7   4.50uur voorwedstrijd
Maandag 26/7  4.00uur evt herkansing
Woensdag 28/7 1.54uur FINALE

Finn roeit in de skiff , maar is ook reserve voor de M4X en M2X. Als er in 1 van deze 2 ploegen iemand ziek wordt, of geblesseerd raakt, moet Finn invallen en start hij niet in de skiff. Dit is geen gemakkelijke opdracht en vraagt veel flexibiliteit van Finn. Bijzonder knap dat hij dit mentaal aan kan op zo’n jonge leeftijd, hij is immers pas 21 jaar.

Starttijden van Finn in de skiff:

Vrijdag 23/7     2.20 uur voorwedstrijd
Zaterdag 24/7  2.00 uur evt herkansing
Zondag 25/7     2.00uur halve finale
Donderdag 29/7 1.30 uur FINALE

Wij wensen Ronald, Antje en Beer Florijn stalen zenuwen toe!! Hoe bijzonder is het als je 2 kinderen hebt die aan de olympische spelen deelnemen.

Ook voor Ed Maan is het zeer bijzonder. Hij is hun coach op Die Leythe en ook nog steeds betrokken bij hen. Hij ziet nu 2 van zijn die leythepupillen naar de spelen gaan. Geniet er van.

We duimen met jullie mee!

De website werkt weer, maar helaas kunnen er geen foto’s geplaatst worden.

Houd voor actuele informatie de site in de gaten.