dieleythe-banner-vergroot

1 gouden en 2 zilveren medailles voor Die leythe- roeiers op het EK in Bled

Geplaatst op 28-05-2023  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Talitha van Haasteren

Karolien Florijn was weer oppermachtig in de skiff op het meer van Bled in Slovenië. Wederom een bijzonder knappe prestatie. Als favoriet starten en het dan op deze manier  winnen in de skiff op het EK, is ongekend
Met harde wind mee en hobbelig water lukte het haar weer om met een ruime voorsprong te winnen. Karolien was 5 seconden sneller dan de nummer 2, een Zwitserse van 19 jaar. Op de derde plek eindigde een Servische roeister met ruim 7 seconden afstand van Karolien.

In de M4x startte Finn Florijn op boeg. Op slag roeide de zeer ervaren Koen Metsemaker, op 3 Tone Wieten en op 2 Simon van Dorp.
Zij roeiden zich knap naar de 2de plek. Finn is pas 23 jaar en dit is zijn eerste Medaille bij de senioren. Polen werd eerste met 1,4 sec voorsprong, een kleine halve seconden daarachter eindigde Italië.

ek-zilver-finn-4x-2023

In de M4- roeide Gert-Jan van Doorn. De afgelopen 4 jaar heeft Gert Jan in America in Seattle bij universiteit  geroeid en gestudeerd. Hij is altijd lid gebleven van Die Leythe en in de lange zomers trainde hij altijd graag bij Die Leythe.
Gert Jan zat op slag in de M4-. Daarachter Olav Molenaar, Nelson Ritsema en op boeg Guus Mollee. Al snel in de race roeiden zij zich naar de 2de plek. Voorop roeide de zeer sterke ploeg uit Engeland, zij waren niet meer in te halen. Het brons was voor Frankrijk.

gert-jan-zilver-ek-2

Alle 3 zijn ze uit de stal van Ed Maan. De roeiers zijn  nu fulltime met roeien bezig op de Bosbaan of op trainingskamp. Hierdoor zijn ze voor ons uit het oog maar niet uit ons hart.
Wij zijn trots op hen.

Jan Klerks is de coach van de paralympische mix 2x Chantal Haenen en Marinus de Koning. Ook zij wonnen zilver, ook een heel mooi resultaat. Het is niet bij te houden hoeveel medailles Jan al op zijn naam heeft staan.