dieleythe-banner-vergroot

Galgewater Jeugd

Galgewater Jeugdwedstrijden

Elk jaar worden de Galgewater Jeugdwedstrijden georganiseerd. Dit is het belangrijkste jaarlijkse evenement voor de jeugdroeiers van Die Leythe. Dit jaar vond de wedstrijd plaats op zondag 11 juni 2017.

Foto’s van 2017 zijn te zien op www.flickr.com

Deze wedstrijd bestaat elk jaar uit twee onderdelen: behendigheid en snelheid.

De wedstrijd start met het behendigheidsblok. De deelnemers moeten tijdens dit blok laten zien hoe behendig zij zijn in de boot door een parcours te roeien. Ze moeten in een skiff om verschillende palen in het water roeien en vervolgens door de slippoort zien te komen. Als de deelnemers een paaltje raken of het parcours verkeerd roeien, krijgen zij strafseconden. Nauwkeurigheid is dus vereist!

Het tweede blok is het snelheidsblok. Hierbij moeten de deelnemers laten zien hoe hard ze kunnen roeien. De lengte van de baan is 250 meter. Deze wedstrijd wordt zowel in skiffs, tweeën en vieren gestart.

Tussen de wedstrijden door zorgen we dat dat deelnemers zich kunnen vermaken. Zo kunnen zij wedstrijdjes tegen elkaar doen op de ergometer, spelletjes doen en kunnen zij pannenkoeken, verschillende soorten broodjes en limonade bij de bar kopen.

De dag eindigt met een leuke prijsuitreiking. Alle deelnemers krijgen na afloop een mooi vaantje, zodat ze nog eens terug kunnen denken aan de sportieve dag.

Begin april sturen wij uitnodigingen naar verschillende roeiverenigingen om deel te nemen aan onze leuke wedstrijd. Heeft u geen mail gehad maar wilt u wel meedoen met uw jeugdploeg, stuur dan gerust een mailtje naar ehtyeleideissimmocdguej.[antispam].@gmail.com!