dieleythe-banner-vergroot

Botenschoonmaak

Botenschoonmaak

Het zou goed zijn als elke boot 1 keer per jaar een schoonmaakbeurt krijgt. Niet alleen ziet dat er fijner uit, maar het is ook beter voor het behoud van de boot. Dat lukt alleen als we dat met elkaar doen. Binnen 1,5 a 2 uur kan je een boot weer schoon van aanslag krijgen en blinkend in de was zetten.
Lees hier wat jij kunt doen.

  1. Adopteer een boot
  2. Maak een keer een boot schoon (met je groepje)
  3. Schrijf je in op het botenschoonmaakrooster op de website

1. Adopteer een boot

Roei je vaak in een boot, dan kun je die adopteren. Dat houdt in dat je er een  tijdje voor zorgt dat die boot 1x per jaar goed wordt ontkalkt en in  de was gezet, en dat je regelmatig nagaat of het materiaal nog in orde is of gerepareerd moet worden. Je plant zelf een moment waarop je de boot schoonmaakt. Het cleanteam kan de boot voor je reserveren.
Heb je nog onvoldoende ervaring met het schoonmaken van een boot, dan kan je het cleanteam vragen om te helpen.

Na de schoonmaak zet je je naam en de naam van de boot op de lijst bij de kraan. Als je schade hebt geconstateerd dan doe je een schademelding in myfleet.

Wil je een boot voor een tijdje adopteren? Laat het weten aan cleanteam.

 

2. Maak een keer een boot schoon met je groepje

Vind je een boot adopteren een grote stap, maar wil je wel een keer een boot schoonmaken, bijvoorbeeld tijdens jullie gebruikelijke roeimoment? Dat kan. Plan zelf een moment waarop je de boot schoonmaakt.
Het cleanteam kan de boot voor je reserveren.
Heb je nog onvoldoende ervaring met het schoonmaken van een boot, dan kan je het cleanteam vragen om te helpen.

Na de schoonmaak zet je je naam en de naam van de boot. op de lijst bij de kraan. Als je schade hebt geconstateerd dan doe je een schademelding in myfleet.

Bij vragen neem contact op met cleanteam.

 

3. Schrijf je in op het botenschoonmaakrooster

In de zomerperiode worden er botenschoonmaak sessies georganiseerd. Je kunt je daarvoor aanmelden via het rooster botenschoonmaak. Een leuke manier om meer Die Leytheleden te leren kennen. Het cleanteam begeleidt de sessies en geeft aan welke boten worden schoongemaakt. Na afloop drinken we altijd gezellig nog een kopje koffie of thee met elkaar.

Op verschillende momenten in de zomerperiode zetten wij roosters klaar waar je je op in kunt schrijven. Hou de nieuwsbrief in de gaten, daar kondigen we de nieuwe schoonmaakroosters aan.

Ga naar boten schoonmaak rooster.

 

Poetsinstructie
in de loods vind je bij de waterkraan een hangende bak met daarin de schoonmaakspullen. Ook is hier het registratieformulier te vinden en een geplastificeerde poetsinstructie.
Mist er iets? Laat het weten aan het Cleanteam.

Cleanteam
Wij, Els Cramwinckel, Ilse Schenk en Frank Zorge, zoeken nog iemand  die het Cleanteam wil versterken door af en toe een schoonmaak te begeleiden. Iets voor jou? Mail je ons dan?

 

Het Cleanteam – maetnaelc.[antispam].@dieleythe.nl