dieleythe-banner-vergroot

49ste OC&C Ringvaart regatta

woensdag 29 mei 2024

 
Tijd
05:30 tot 23:59 uur
Inschrijfperiode
zondag 21 januari 2024 t/m woensdag 15 mei 2024
Inschrijving te annuleren tot
woensdag 22 mei 2024
Locatie
100 km
 

De OC&C Ringvaart Regatta is ontstaan in 1976 vanwege het 100-jarige bestaan van de Delftse studentenroeivereniging Laga. Om dit groots te vieren daagde D.S.R.V. Laga de Leidse studentenroeivereniging Njord uit voor een race over 100 kilometer. De wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een begrip voor heel roeiend Nederland, toegankelijk voor zowel ervaren als onervaren roeiers. Veel mensen, roeiers en niet-roeiers, zien deze wedstrijd als een echte uitdaging om eens, of meerdere keren, in hun leven gedaan te hebben!

De wedstrijd, over een lengte van 100 kilometer, begint in Leiderdorp waarna de Kaag wordt overgestoken om op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder te komen. Na een “rondje” Ringvaart via Schiphol, wordt de Kaag opnieuw getrotseerd op weg naar Leiden en Leidschendam, om uiteindelijk na een zware honderd kilometer te finishen in Delft.

De wedstrijd telt mee voor het Klassement Marathonroeien en het Klassement Marathonwedstrijden. Meer informatie over deze klassementen is te vinden op de website van de KNRB.

Bij het niet doorgaan van de wedstrijd vanwege weersomstandigheden is de alternatieve datum woensdag 12 juni