dieleythe-banner-vergroot

Brons voor Merle Combé en Rosie Jansen op de eerste dag Coupe de La Jeunesse

Geplaatst op 07-08-2021  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Talitha

Op de eerste volle dag van de Coupe de la Jeunesse in Linz (Oostenrijk) heeft de JW4x van Merle Combé en Rosie Jansen in combinatie met het Spaarne en met Theo Noordman als coach, een bronzen medaille gehaald. De dames kwamen snel uit de start en namen daarmee de koppositie. Op de 1000 meter moesten ze wat ruimte laten aan Frankrijk. In een spannende eindsprint wisten de Ieren er ook nog voorbij te schuiven, wat resulteerde in een bronzen medaille.

De JM8+ met Philo Geerlings en James Graham kwam netjes uit de start maar de Italianen, Belgen en Fransen waren vandaag nog net een maatje te groot. De eerste duizend meter kon de acht nog redelijk aangehaakt blijven bij de Belgen en de Fransen, maar het tweede deel kwam er licht tussen de boten en werd duidelijk dat de ploeg genoegen moest nemen met een 4e plek. Beide boten komen morgen wederom in actie en we wensen ze dan ook veel succes!

Mocht je het leuk vinden om te volgen, de JW4x finale is zondag 8/8 om 13.15u en de JM8+ finale is om 14.15u. De wedstrijden zijn te volgen via: https://youtube.com/c/OERVLivestreamKanal