dieleythe-banner-vergroot

Twee overwinningen bij Thetis-sprint en twee bij de ARB-Bosbaanwedstrijden

Geplaatst op 06-06-2022  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Barend van Kouterik
Traditioneel wordt op de vrijdagavond voorafgaand aan de ARB-Bosbaanwedstrijden de Thetis-sprint georganiseerd over 500 meter, aantrekkelijk voor de toeschouwers omdat zij de gehele wedstrijd vanaf de tribune kunnen zien. Die Leythe won zowel de J16 skiff (Zeno van Rijn) als de J18 skiff (Beer Florijn).
Op zaterdag roeide Sam Yates naar een mooie eerste plaats in de zwaarste heat van de J18 skiff; de 40 deelnemers waren ingedeeld in 7 heats op basis van sterkte (eerdere resultaten). Ook Zeno van Rijn werd in de zwaarste heat geplaatst van de J16 skiff, en werd daarin derde.
Op zondag roeiden Sam en Zeno de snelste tijd in de voorwedstrijden van de J18 dubbeltwee, maar in de finale moesten zij Maas/Spaarne en Alkmaarsche/Hoop voor zich dulden en werden derde.
Beer Florijn startte op zondag in de Heren Elite skiff, behaalde de finale, en werd daarin zesde.
Inmiddels was het regenfront op de Bosbaan gearriveerd en werden de laatste races in een wolkbreuk verroeid; in de allerlaatste race van het weekeinde behaalde de J16 combi-acht RIC/Leythe/Hertog/Beatrix/Spaarne, voorgeslagen door Robbe van Hulst van Hertog, met Zeno van Rijn op zeven de overwinning.